KUTATÓK ÉJSZAKÁJA

2017, szeptember 1 - 12:31

Szeptember utolsó péntekén Intézetünk ismét csatlakozik ahhoz az egész Európában ünnepelt eseményhez, amelyet Kutatók Éjszakája néven ismertünk meg már több mint egy évtizede.

Programjaink:

Élsportolók az oktatáskutatásban

Összeegyeztethető-e az élsport a tudományos kutatómunkával? Mi kell ahhoz, hogy képesek legyünk a sportban és a tudományban egyszerre a csúcsra törni? Mik a kutatási tapasztalatok a testnevelés köz- és felsőoktatási helyzetéről?

Van-e érteme a nevelésnek?

A reklámiparnak, a fesztiváloknak, a kortársaknak mind-mind van bátorságuk ahhoz, hogy neveljék gyermekeinket. Vajon a szülők, a nagyszülők és az iskola hisznek-e abban, hogy képesek formálni a felnövekvő nemzedéket? S van koncepciójuk a neveléshez?

A virtuális világ rejtelmei és veszélyei

Filmvetítéssel egybekötött beszélgetés. Gyertek közös gondolkodásra az internet előnyeiről, kockázatairól, veszélyeiről! Mondj és hallgass meg véleményt : - mi is az az adathalászat, cyberbullying, sexting, trollkodás, kékbálna..? - milyen következményei lehetnek, lesznek az elővigyázatlanságnak? - hogyan kerülhető el az áldozattá válás? - a fotelben ülve és netezve is lehetek bűnelkövető? - mikor véd, és mikor büntet a jog?

Fesztivál és tudomány

A program keretében az első 20-25 percben a fesztiválkutatások hazai és nemzetközi eredményeit mutatjuk be. Áttekintjük a történeti, a kulturális, a gazdasági szempontú megközelítéseket. A program második felében 30-40 percben beszélgetünk hazai fesztiválszervezőkkel: Miklósvölgyi Péterrel a Campus Fesztivál fesztiváligazgatójával és Tóth Ernővel a Főnix Rendezvényszervező NKft. programigazgatójával. Plakát.