Hírünk a sajtóban

2017, december 19 - 08:52 A Hajdú-bihari Napló cikke rólunk.

A 100 éves debreceni pedagógia köszöntésére szervezett konferenciánkról hírt adott megyénk napilapja, a Hajdú-bihari Napló is.

Az cikk teljes terjedelmében itt olvasható:

"Karácsony Sándor (1891–1952) a nemzet megújító munkáját az egyik legfelelősségteljesebb emberi tevékenység által akarta elérni: a neveléssel, az oktatással.

Nevelői küldetésének hívatott apostolára, a debreceni egyetem egykori professzorára emlékezett szerda délután az MTA DAB székházában a Debreceni Egyetem BTK Nevelés- és Művelődéstudományi Intézete és a MTA Pedagógiai Bizottság Nevelésszociológiai albizottsága.

A százéves debreceni pedagógia köszöntésére szervezett konferencián a XX. század kiemelkedő tudós professzorára, Karácsony Sándorra emlékeztek. Pusztai Gabriella intézetvezető és Forisek Péter dékánhelyettes köszöntőit követően Lányi Gusztáv a professzor munkásságát és korának pszichológiai irányzatait, Brezsnyánszky László Karácsony Sándor reformpedagógiáját, Deme Tamás Elméletek a fejlődésről címmel Karácsony Sándor és Henry Boulad munkásságát elemezte. Győri L. János felvázolta az egykori kisdiákként a református kollégiumban tanult Karácsony Sándor és a Kollégium kapcsolatait, Szabó Irma pedig Karácsony Sándor kultuszának kialakulását, a szülőfalu, Földes lakóinak és civil közösségeinek emlékápoló munkáját mutatta be, amellyel őrzik a nagy nevelő emlékét és munkásságát. " HBN-Péter Imre

(Péter Imre: Köszöntötték a 100 éves debreceni pedagógiát. Hajdú-bihari napló, 2017. 12, 18., 5. p.)

 

Forrás:

https://www.naplo.hu/helyi/2017/12/17/koszontottek-a-100-eves-debreceni-...

https://screenshots.firefox.com/Bv5eofwAeEqufunO/www.naplo.hu