Növekvő szakemberigény

2018, január 31 - 09:18 Növekvő szakemberigény a művelődési intézményekben

Megnövekedett a a közművelődési intézményekben foglalkoztatott felsőfokú közművelődési végzettségű szakemberek iránti igény. Budapesti konferencián mutattak rá a kulturális törvény elmúlt évi módosításának ezen hatására.

Dr. Juhász Erika, intézetünk tanszékvezető docense, a közösségszervezés BA és közösségi művelődés tanári MA képzések szakfelelőse a téma kapcsán így nyilatkozott:

„A Debreceni Egyetem jogelődjén indult el országosan először 1956-ban a művelődéssel és felnőttkori tanulással foglalkozó népművelés szak, és azóta is töretlenül képezzük a művelődési és felnőttképzési intézmények munkatársait, vezetőit. A közösségszervezés szak 2017-ben indult el országosan, így Debrecenben is, és már az első évben közel 350 hallgató iratkozott be a szakra, közülük 42 fő Debrecenben. 2018-tól már a nappali tagozat mellett levelező tagozaton is számos államilag támogatott férőhellyel várjuk a közösségszervezés BA, valamint a közösségi művelődés tanári MA szakok jelentkezőit, és 2019-től várhatóan Debrecenben is elindul a kulturális mediáció MA szak a művelődési intézmények szakirányú mesterfokozatot adó képzéseként.” (Forrás: DEHIR)

A konferenciáról részletes cikket közöl a DEHIR. A cikk teljes terjedelmében ITT olvasható.