Címlap

CHERD - Felsőoktatási Kutató és Fejlesztő Központ

A Debreceni Egyetem Felsőoktatási Kutató és Fejlesztő Központ (CHERD) 2007-ben alakult.

A Központ vezetője: prof. dr. Pusztai Gabriella egyetemi tanár

A Központ célja: Kutatásokat és fejlesztéseket végezni a felsőfokú képzés körében Debrecenben és a régióban.

A Központ tevékenysége:

  • Megkeresi, nyilvántartja és közvetíti azokat a K+F problémákat, amelyek a "bolognai folyamat" kapcsán egyetemünkön, illetve a régióban felmerülnek. E problémákat közvetíti a megfelelő szintű döntés-előkészítő és döntéshozó szerveknek, illetve K+F+I megoldásokat javasol.
  • Kutatásokat végez a felsőoktatás aktuális fejlesztési kérdései kapcsán Debrecenben és a régióban. E kutatások megalapozzák az intézményi, illetve regionális szintű döntéseket (pl. területi rekrutáció, együttműködés a gazdasági környezettel, hallgatói és oktatói véleményezések stb.).
  • Fejlesztési szolgáltatásokat vállal elsősorban azok számára, akik a reformfolyamatban részt vesznek (ilyen aktuális szolgáltatás lehet pl. a habilitációra készülők technikai felkészítése, kurzusok szervezése a régióban dolgozó felsőoktatási középvezetőknek stb.).
  • Tudományos kutatási és fejlesztési és innovációs pályázatokon vesz részt, hogy a felsőoktatás fejlesztésére vonatkozó alapkutatásokat végezhessen.

A CHERD Honlapja

Frissítés dátuma: 2019.08.29.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.