Címlap

Egyéb tanárszakok

Közösségi művelődés tanára

Osztatlan rendszerben induló 4 éves képzés. Azoknak ajánljuk, akik érdeklődnek az iskolai közösségi művelődés, a program- és a szabadidő szervezés iránt. A hallgatók megismerhetik a kultúraelmélet, a közösségi művelődés tanítása és a szakszerű kultúraközvetítés alapjait. A végzettek közoktatási intézményeknél művelődéssel, kommunikációval, rendezvényekkel, szakkörökkel, iskolai szabadidős programokkal, a közösségi szolgálat szervezésével kapcsolatos, valamint pályázatírói feladatokat láthatnak el, de lehetőségük nyílik a közművelődés területén történő elhelyezkedésre is.

A tanárképzésben hallgatók az első tanév sikeres befejezése után is felvehetik második szakként, így az ötéves szakukkal egyidőben szerezhetik meg a Közösségi művelődés tanára végzettséget.

A végzettek továbbléphetnek a Nevelés- és művelődéstudományi doktori programba.

Pedagógiatanár

  • Mesterszintű képzés

A végzettek továbbléphetnek a Nevelés- és művelődéstudományi doktori programba.

Osztatlan rendszerű képzésben résztvevők pedagógiai tanulmányai

A tanárképzés 2013-tól bevezetett rendszerében tanulók stúdiumai.

Osztott rendszerű képzésben résztvevők pedagógiai tanulmányai

A tanárképzés korábbi rendszere szerint tanulók stúdiumai

Zenetanár, zeneművészeti tanár

Osztott és osztatlan rendszerben is induló képzésben résztvevők pedagógiai tanulmányai

10 kredites tanári kiegészítő modul

Frissítés dátuma: 2019.09.03.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.