Címlap

Könyvtár és Információs Központ

Helye: Főépület II. emelet. a 205. iroda

Telefon: (52) 512-900/22229,  e-mail:

Vezetője: Kozmáné Sike Emese főkönyvtáros

A Neveléstudományok Intézete Könyvtár és Információs Központ olyan korlátozottan nyilvános, tudományos szakkönyvtár, mely működésével és szolgáltatásaival szervesen kapcsolódik az intézetben folyó oktató és kutató munkához.

Feladata

  • gyűjti, feltárja és hozzáférhetővé teszi a neveléstudomány/andragógia és határterületei - pszichológia, szociológia, filozófia - hazai magyar nyelvű és idegen nyelvű szakirodalmát, jegyzeteit, tankönyveit;
  • tudományos műhelyként működik, szakirányú állományfejlesztéssel biztosítja a doktori program speciális igényeit;
  • információs központként segíti az oktatók és hallgatók információs kultúrájának fejlődését.

Különgyűjtemények

A könyvtár nyitvatartása

Tisztelt Könyvtárlátogatók!

Hivatkozva a 2020. 03. 15-én megjelent, a Debreceni Egyetem veszélyhelyzetben történő működtetését biztosító intézkedésekről szóló Kancellári és Dékáni utasításra, a  Nevelés- és Művelődéstudományi Intézet könyvtárából a kölcsönzés az alábbiak szerint módosul 2020. márc. 16-tól:

Kérjük, hogy a kölcsönözni kívánt könyvekkel kapcsolatban (a könyvek státuszáról, elérhetőségéről) minden esetben érdeklődjenek előzetesen e-mailen keresztül az Intézet könyvtárosánál, a következő címen: .

A hozzá eljuttatott online kérés alapján az Intézet könyvtárosa ellenőrzi a kiadványok elérhetőségét, és amennyiben a kérések teljesíthetőek, minden héten egy előre meghatározott időpontot biztosít a könyvek személyes kikölcsönzésére, átvételére. Ez az idősáv:  szerda 10:00 – 11:00. Szükség esetén, más időpont is lehetséges – de kizárólag előzetes egyeztetés után.

 

Hétfő
 
Kedd
 
Szerda
10:00-11:00
Csütörtök
 
Péntek
 

 

Könyvtári igazolás kiadásának menete

Az egyetemi könyvtártól (DEENK) elektronikus formában kapott igazolást kell nekem elküldenie a címre, ugyanilyen módon, levélben. Azt fogom én leigazolni, és visszaküldeni levélben. Tehát első lépésként az egyetemi könyvtárhoz kell fordulni ezzel a kéréssel.

Frissítés dátuma: 2020.03.31.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.