Címlap

Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjasaink

2020, november 23 - 08:45
Ebben az évben intézetünk 3 hallgatója kapta meg a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat.

Ebben az évben intézetünk 3 hallgatója - Balogh Jenifer, Kozma Kitti, Marosán Gréta - kapta meg a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat.

A Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat az oktatásért felelős miniszter adományozza a felsőoktatási intézmények kimagasló teljesítményt nyújtó hallgatói részére, az intézmények által javasolt rangsor alapján.

Egy intézményben az állami ösztöndíjas, teljes idejű alapképzésben, mesterképzésben, illetve osztatlan képzésben részt vevő hallgatók számának 0,8%‑a, de intézményenként legalább egy fő részesülhet nemzeti felsőoktatási ösztöndíjban.

 

 

Balogh Jenifer vagyok, a Debreceni Egyetem neveléstudomány mesterszakának másodéves hallgatója. Kutatási témám a hátránykompenzáló programok összehasonlító elemzése abból a szempontból, milyen mértékben vonják be a szülőket a gyerekek iskolai karrierútjának egyengetésébe.

A téma személyes indíttatású, hiszen első kézből tudom, mennyire fontos a család véleménye, azonban a megfelelő információk hiányában nem biztos, hogy sikerül a célok megfogalmazása, majd elérése. Hivatásként tekintek a kutatásra és a hozzám hasonló sorsú fiatalok segítésére. 

 

 

Kozma Kitti vagyok, harmadéves angol és történelem tanárszakos hallgató. Kutatási témám: reziliencia és hátrányos helyzet. Hátrányos helyzetű pedagógusok életútjait és pedagógiai munkáját vizsgálom. Továbbá a COVID-19 járvány idején lezajlott távoktatás eredményességére vagy sikertelenségeire keresek választ a hátrányos helyzetű iskolák körében.

 

 

Marosán Gréta vagyok, a Debreceni Egyetem elsőéves kulturális mediáció mesterszakos hallgatója. Eddigi kutatásaimban a debreceni nemzetközi hallgatók kultúrafogyasztási szokásaival foglalkoztam, valamint jelenleg a jövő évi OTDK-ra készülök az örökségeken alapuló kulturális gazdaságfejlesztés témakörét felölelő kutatással. Debrecenre, illetve Hajdú-Bihar megyére fókuszálnak a vizsgálataim. Igyekeztem mind a helyszín, mind a téma kapcsán szívemhez közel álló területet választani.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.