Címlap

Szakdolgozat

Szakdolgozati témaválasztás

A szakdolgozati témaválasztási nyomtatvány leadásának határideje: 2022 április 29. (péntek) 12:00. 

A témavezetővel és tanszékvezetővel aláíratott nyomtatványokat kérjük leadni a Főépület II. emelet 203. irodában. A kitöltendő nyomtatvány letölthető alább, a weboldal aljáról.

 

Tájékoztató a szakdolgozat leadásáról

 

A 2021/20223/2-es szemeszterben a szakdolgozat leadási határideje hosszabbításra került, az új határidő: 2022. április 14. (csütörtök) 12.00 óra.  Kérvényt nem szükséges benyújtani hozzá, de felhívjuk a hallgatók figyelmét, hogy további hosszabbításra nincs lehetőség. Ebbe a határidőbe mindenképpen számolják bele a plágiumszűréshez szükséges 5 munkanapot is.

A szakdolgozat leadása előtt kötelező elvégezni a plágiumszűrést.  Ennek módja, hogy a hallgató elküldi a szakdolgozat pdf verzióját Kozmáné Sike Emese (  ) részére, aki a plágiumszűrés eredményét továbbítja a hallgatónak és a témavezetőnek. A plágiumvizsgálat több napot vesz igénybe, ezért kérjük, minimum 5 munkanappal a leadás előtt küldjék el dolgozatukat ellenőrzésre.   

Kozmáné Sike Emesétől megkapott plágiumszűrési eredmény után a hallgatóknak a plágiumszűrést egy külön dokumentumban el kell magyarázni. Ahol színes, vagyis szó szerinti egyezést talált a rendszer, azt oldalszám szerint írják le így, hogy miért színezte be a rendszer: 

PL: 

23. oldal: idézőjeles hivatkozás  

25. oldal: az iskola neve  

48-50 oldal: irodalomjegyzék 

A témavezetőnek ezt a hallgató által elkészített "magyarázatot" aláírásával kell igazolnia, ezáltal jelezve, hogy a plágiumszűrési eredményeket látta és elfogadta. 
A témavezető által elfogadott plágiumszűrési magyarázatot a témavezető és a hallgató egyaránt megőrzi, illetve a hallgató Kozmáné Sike Emese részére is elküldi azt (  ). 

Ezt követően a DEA rendszerbe fel kell tölteni a dolgozatot, kizárólag azt követően, hogy a plágiumvizsgálat eredményei megvannak és a témavezető is engedélyezi a dolgozat feltöltését. A DEA-ba való bekerülésről visszaigazolást kap a hallgató, melyet továbbítania kell a Tanulmányi Osztályra. Ez a feltétele az államzáróvizsgára bocsátásnak. 

Az elfogadott dolgozat egy bekötött példányát el kell juttatni a témavezetőnek. Ez a példány bekerül a védésre. A záróvizsga után a hallgató visszakapja a bekötött dolgozatot, az intézetben nem marad nyomtatott példány. A dolgozat megőrzése a DEA adatbázisában történik. 

 

Frissítés dátuma: 2022.04.09.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.