„Segítség, egyetemista leszek!”

2021. szeptember 24-én, a Kutatók Éjszakáján interaktív programon vehettek részt az érdeklődők. A Neveléstudományi Tanszék által szervezett „Segítség, egyetemista leszek!” és „A mentorálás mint innováció”programunk nagy népszerűségnek örvendett.
A „Segítség, egyetemista leszek!” program keretein belül egy játékos vetélkedő révén szereztek információkat az egyetemi életről, a Neveléstudományi Tanszék szakjairól valamint az intézmény által kínált ösztöndíj és szórakozási lehetőségről. Megismerték, hogy mivel foglalkozik egy oktatáskutató és egy nevelési asszisztens, milyen lehetőségek várnak rájuk, ha jelentkeznek az egyetemre és a szakjainkra.
 
„A mentorálás mint innováció” programon az érdeklődők megismerkedhettek a reziliens mentoráltak életútjaival. Sikeres mentorok beszéltek tevékenységükről, s ismertettek különböző mentorprogramokat, melyek a közönség számára fontosak lehetnek akár a közösségi szolgálat kiváltásában, akár pedig mentorként vagy mentoráltként is. Szó esett – többek között – az egyetemisták számára nyitott mentorprogramokról: HÖOK Mentorprogram, HÖOK Tehetségmentor program, Láthatatlan Iskola, Tanítsunk Magyarországért Mentorprogram, a Neveléstudományi Intézet CHERD gyakornoki programja stb. Emellett az egyetemi keresztény roma szakkollégiumi mentorprogramokból is kaphattak ízelítőt a diákok: Wáli István Református Cigány Szakkollégium, az Evangélikus Roma Szakkollégium és a Szent Miklós Görögkatolikus Szakkollégium. Megismerhették továbbá a Bari Shej mentorprogramot, betekintést nyerve a hátrányos helyzetű roma lányok továbbtanulásának segítésébe. A hangulatot zenés programelem színesítette, melyben a résztvevők a zene nyelvén kerülhettek közelebb a mentorálási folyamat megértéséhez.
 
A diákok visszajelzéseikben elmondták, hogy úgy érezték, hasznos volt számukra a részvétel. Kiemelték továbbá, hogy nagyon motiváló is volt az alkalom.
Legutóbbi frissítés: 2023. 06. 08. 13:06