Szakdolgozat

Szakdolgozati témaválasztás

A szakdolgozati témaválasztási nyomtatvány leadásának határideje: 2024. április 30. (kedd) 

A témavezetővel és tanszékvezetővel aláíratott nyomtatványokat kérjük leadni a Főépület II. emelet 203. irodában. A kitöltendő nyomtatvány letölthető alább, a weboldal aljáról.

Tájékoztató a szakdolgozat leadásáról

A 2023/2024 tavaszi szemeszterben a szakdolgozat leadási határideje hosszabbításra került, az új határidő: 2024. április 16. (kedd) 12.00 óra.  Kérvényt nem szükséges benyújtani hozzá, de felhívjuk a hallgatók figyelmét, hogy további hosszabbításra nincs lehetőség. Ebbe a határidőbe mindenképpen számolják bele a plágiumszűréshez szükséges 5 munkanapot is.

A szakdolgozat leadása előtt kötelező elvégezni a plágiumszűrést.  Ennek módja, hogy a hallgató elküldi a szakdolgozat pdf verzióját Kozmáné Sike Emese (sike.emese@arts.unideb.hu ) részére, aki a plágiumszűrés eredményét továbbítja a hallgatónak és a témavezetőnek. A plágiumvizsgálat több napot vesz igénybe, ezért kérjük, minimum 5 munkanappal a leadás előtt küldjék el dolgozatukat ellenőrzésre.   

Kozmáné Sike Emesétől megkapott plágiumszűrési eredmény után a hallgatóknak a plágiumszűrést egy külön dokumentumban el kell magyarázni. Ahol színes, vagyis szó szerinti egyezést talált a rendszer, azt oldalszám szerint írják le így, hogy miért színezte be a rendszer: 

PL: 

23. oldal: idézőjeles hivatkozás  

25. oldal: az iskola neve  

48-50 oldal: irodalomjegyzék 

A témavezetőnek ezt a hallgató által elkészített "magyarázatot" aláírásával kell igazolnia, ezáltal jelezve, hogy a plágiumszűrési eredményeket látta és elfogadta. 
A témavezető által elfogadott plágiumszűrési magyarázatot a témavezető és a hallgató egyaránt megőrzi, illetve a hallgató Kozmáné Sike Emese részére is elküldi azt (sike.emese@arts.unideb.hu ). 

Ezt követően a DEA rendszerbe fel kell tölteni a dolgozatot, titkosított formában, kizárólag azután, hogy a plágiumvizsgálat eredményei megvannak és a témavezető is engedélyezi a dolgozat feltöltését. Ha nincs a dolgozat titkosítva, akkor visszaküldésre kerül! (A titkosítás során kapott fájl nevet nem szabad megváltoztatni, a feltöltött fájl nevében szerepelnie kell a "titkosított" kifejezésnek.)

FONTOS! A DEA rendszerbe történő feltöltésben változások történtek.  A korábbi eljárással szemben a plágium nyilatkozat beépült a DEA feltöltés részét képező elhelyezési megállapodásba, melyet a feltöltés befejezéséhez el kell fogadni. Tehát a plágium nyilatkozatot nem kell a dolgozattal együtt feltölteni a DEA-ba.  Amikor az intézeti kolléga beengedi az Ön diplomamunkáját a DEA gyűjteménybe, arról Ön a sikeres záróvizsga után automatikus e-mail üzenetet kap majd. A feltöltéssel kapcsolatos részletes információ ITT érhető el.

Az elfogadott dolgozat egy bekötött példányát el kell juttatni a témavezetőnek. Ez a példány bekerül a védésre. A záróvizsga után a hallgató visszakapja a bekötött dolgozatot, az intézetben nem marad nyomtatott példány. A dolgozat megőrzése a DEA adatbázisában történik. 

Legutóbbi frissítés: 2024. 03. 25. 11:48